New Balance

Hoe is New Balance ontstaan?

New Balance heren en dames werd in 1906 opgericht door de Engelse J. Riley. In eerste instantie lag de focus van New Balance op orthopedische producten en was New Balance voor heren en dames gespecialiseerd in steunzolen. Het ontwerp van deze accessoires voor schoenen maakte het balanceren op schoenen gemakkelijker. In 1934 sloot William Riley zich aan bij Arthur Hall, die ondersteuners verkocht aan mensen die de hele dag actief werk hadden, bijvoorbeeld politieagenten.

Tijdens de jaren 50 was er een grote vraag naar New Balance-producten onder heren en dames. Deze vraag was zo erg aanwezig dat atleten vroegen om op maat gemaakte sneakers bij New Balance zelf. In 1954 verkocht eigenaar Arthur Hall New Balance aan zijn dochter en haar echtgenoot Paul Kidd. Toen Paul Kidd samen met zijn vrouw de controle overnam, schoot de vraag en de geproduceerde producten van New Balance onder heren omhoog. Het bedrijf begon rond de jaren 60 met het produceren en verkopen van hun eigen merk sneakers. Tegen die tijd werkten ongeveer 6 werknemers om elke dag ongeveer 30 sneakers te produceren. Hoewel New Balance als merk is gegroeid, zijn hun arbeidsethos en principes niet veranderd. Het bedrijf is nog steeds voorstander van specialisten boven goedkope arbeidskrachten. Dit is de reden waarom bijna alle New Balance sneakers worden geproduceerd in de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. Tegenwoordig zijn New Balance sneakers niet alleen een populaire keuze om te joggen of te sporten, maar ook voor fans van streetwear of fashion in het algemeen.

In 1961 werd de New Balance Trackster voor heren uitgebracht, de eerste hardloopschoen die hoge prestaties leverde. De Trackster heeft een geribbelde zool voor extra grip en was verkrijgbaar in verschillende breedtes. In 1972 werd New Balance opnieuw verkocht, maar deze keer aan een buitenstaander, de familie Jim S. Davis. In 1976 was New Balance voor heren nog klein, maar brak het wereldwijd door met hun 320-model en won het de eerste plaats in de Runner’s World Magazine-prijs. Tot op heden heeft New Balance hun hardloopschoenen bedrijf uitgebreid tot een volledig sportschoenen imperium, inclusief sneakers voor o.a. basketbal, tennis, wandelen en zelfs voetbal. Verschillende items van New Balance kun je kopen bij ons in de webshop van Sunika.

Welke New Balance modellen zijn verkrijgbaar bij Sunika?

Bij Sunika hechten we veel waarde aan kwaliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Omdat de producten van New Balance voor heren en dames deels in de Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk worden geproduceerd. De populairste modellen van New Balance verkrijgbaar bij Sunika zijn de 2002R, MR530, BB550, XC72, U574 en de U9060. Al deze New Balance modellen zijn perfect te matchen met elke outfit. Kom New Balance proberen bij Sunika of shop New Balance online.

Waarom heb jij een paartje New Balance nodig?

Duurzaamheid en een comfortabele fit - dat is de beste omschrijving van New Balance sneakers voor heren. De Engelse schoenen hebben over de jaren heen een ijzersterke reputatie opgebouwd als het gaat om kwalitatief goede sneakers. Dit heeft New Balance natuurlijk te danken aan het feit dat New Balance vele jaren geleden is opgericht. Een berg ervaring heeft New Balance dus. Wat de schoenen van New Balance bijzonder maakt is dat deze multifunctioneel zijn. Gebruik de New Balance schoenen voor je school of werk. Maar de New Balance schoenen voor heren en dames zijn ook optimaal voor outdoor activiteiten. Dit komt doordat New Balance voor heren en dames comfort hoog in het vaandel heeft staan. New Balance kun je kopen bij Sunika.

Ben je benieuwd naar andere vette sneakermerken bij Sunika, check dan Mizuno, Karhu, Saucony

Pagina 1 van 2
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »