MoEa

Bij Sunika zijn we altijd op zoek naar de vetste sneaker merken. Toen we het merk MoEa tegenkwamen wisten we het zeker: deze duurzame sneakers passen perfect in ons assortiment! MoEa is een Europese fabrikant van vegan sneakers. Ze maken gebruik van de minst voor de hand liggende restmaterialen namelijk resten van fruit & planten om trendy sneakers te maken. Benieuwd waar de sneakers van gemaakt zijn en of er een model tussen zit dat bij jou past? Bekijk ons assortiment hierboven of komt langs in onze winkel en trek ze eens aan.

Duurzame vegan sneakers

Bij MoEa snappen ze dat je soms een stapje extra moet zetten om écht duurzaam te zijn. Daarom kiest MoEa ervoor om haar schoenen niet alleen te maken van grondstoffen die een zo klein mogelijke voetafdruk hebben, maar ook van een aantal ongebruikelijke, plantaardige materialen. De sneakercollectie van MoEa bestaat bijvoorbeeld uit een lijn die voor een deel bestaat uit appelschil, cactus bladeren, maïs schillen, de huid van druiven en ananasschil. Al deze grondstoffen zijn restproducten van andere productieprocessen en zouden normaliter op een afvalberg eindigen. 

Gemaakt in Europa 

MoEa is een écht Europees bedrijf. Met een hoofdkantoor in Parijs en een productielocatie in Portugal zit MoEa dicht bij haar doelgroep en maakt ze bovendien gebruik van de vaardigheden van enkele van de beste schoenmakers in Europa. Door te kiezen voor Portugal als productielocatie kan MoEa garanderen dat haar productiemedewerkers hun arbeid onder de juiste omstandigheden kunnen verrichten. Daar staat natuurlijk een eerlijke vergoeding tegenover. De grondstoffen voor de schoenen worden verwerkt in Italië. Ook hier heeft MoEa voor een Europese locatie gekozen, wat het mogelijk maakt om de productie zelf te overzien en er zo zeker van te zijn dat alles op een eerlijke en duurzame manier gebeurt. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »