Adidas

Het merk Adidas 

Adidas Originals is een van oorsprong Duits bedrijf uit Herzogenaurach. Toen de twee broers Adolf en Rudolf Dassler in de jaren twintig begonnen met de fabricage van schoenen, waren deze in eerste instantie bedoeld voor turnen. Later werd het bedrijf steeds succesvoller, bij de Olympische Spelen in 1936 won Jesse Owens vier gouden medailles op Dassler schoenen. Echter hadden de broers wat onenigheid, waardoor zij beide hun eigen pad gingen. Adolf richtte in 1949 Adidas op, zijn broer Rudolf begon aan de andere kant van de stad met Puma. 
 
Het merk maakte al snel succes met hun technische schoenen, met name in de voetbalsport. In al die jaren zijn verschillende modellen uitgebracht. Tegenwoordig bestaat de collectie uit veel meer dan alleen schoenen. 
 

Adidas sneakers 

Adidas staat voornamelijk bekend om zijn sneakers en hardloopschoenen. De sneakers zijn vaak te herkennen aan de drie strepen. Het merk focust zich op comfort van de schoen, er zijn regelmatig innovatieve ontwikkelingen om de kwaliteit van de schoenen zo hoog mogelijk te houden. Adidas heeft een aantal klassieke modellen, zoals de Superstar. Andere populaire modellen zijn bijvoorbeeld Supercourt, Continental 80 en SC Premiere. Daarnaast zijn de slippers, Adilette, tegenwoordig ook niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Natuurlijk met bijpassende Adidas sokken. De modellen die bij Sunika verkrijgbaar zijn, zij  de Rivalry HI en Low, CL Response, Campus 00'S, Gazelle, Samba en nog veel meer.
 

Veelgestelde vragen over Adidas 

Waar staat Adidas voor? 

Adidas is vernoemd naar de oprichter, Adolf (Adi) Dassler. 
 

Wanneer is Adidas opgericht? 

Adidas is opgericht in 1949. Adidas Originals is van oorsprong een Duits bedrijf. Twee broers, Adolf en Rudolf Dassler, begonnen in de jaren ‘20 met de fabricage van schoenen. Het bedrijf werd steeds succesvoller. Maar de relatie tussen de broers verslechterde. Ze besluiten beide hun eigen pad te gaan. Adolf richtte in 1949 Adidas op, zijn broer Rudolf begon aan de andere kant van de stad met Puma. 
 

Is Adidas duurzaam? 

Adidas streeft ernaar om een nog duurzamer bedrijf te worden en neemt ieder jaar nieuwe maatregelen om dit doel te behalen. Wil je weten welke merken wel helemaal duurzaam zijn? Bekijk dan MoEa en Corail op onze website.
Pagina 1 van 2
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »