Corail

Productie Corail

Het laboratorium van CORAIL° binnengaan betekent afdalen naar de machinekamer. In deze grote loods, gelegen aan de haven van Jaï, in Marignane, op enkele meters van waar de boten vertrekken, sommige dagen om te vissen, andere om plastic op te halen, bevindt zich het zenuwcentrum van de operatie van recyclage en recuperatie van zeeafval. Het eerste wat opvalt bij binnenkomst is de bedrijvigheid: het CORAIL° Lab is een mierenhoop, geen seconde zonder dat de buit van de laatste plasticoogst binnenkomt, de flessen die door een partnervereniging zijn ingezameld, welke visnetten er worden geplet of iemand komt langs om plastic vlokken te verzamelen die bestemd zijn om te worden verwerkt tot gymschoenen. Deze onafhankelijke microkosmos binnen de haven wordt beheerd door het visserijteam van CORAIL°, dat de recyclageketen van de fles tot het pletten controleert.

Het laboratorium van CORAIL° is zo georganiseerd dat het mogelijk is de stroom zwerfvuil op zee te volgen: wanneer het uit de boot komt of uit de zakken die door de verenigingen worden gestuurd, wordt het eerst opgeslagen en gesorteerd volgens de bestemming die eraan wordt gegeven. zal worden gedaan. Kleurloze doorzichtige flessen zullen worden gebruikt om stof van te maken. Zij worden gescheiden van de ondoorzichtige, gekleurde flessen, doppen en etiketten die zullen worden gebruikt voor de vervaardiging van de zolen.

Het afval wordt vervolgens versnipperd in tweedehands machines waarin het merk aan het begin van het project heeft geïnvesteerd, om de recyclageketen rechtstreeks te controleren. Ze gaan eerst door een eerste breker die ze omzet in grote snippers, vervolgens door een tweede om fijnere schilfers te verkrijgen, ideaal om te worden gebruikt voor de vervaardiging van een paar sneakers. De aldus verkregen schilfers worden opgeslagen in lange buizen, voordat ze naar Portugal worden gestuurd, naar een ambachtelijk familieatelier dat ze opnieuw zal verwerken in toekomstige paren CORAIL°.

De geschiedenis van CORAIL° Lab is voortdurend in beweging, van opslag- en sorteerruimte is het in 2020 een maal- en recyclingcentrum geworden. Aan de transparante flessen werden ondoorzichtige flessen, doppen en etiketten toegevoegd die in de conventionele sorteerkanalen vaak terzijde worden gelegd en verbrand. In 2022 slaagde CORAIL° er na jaren van onderzoek en proeven in om visnetten te recycleren. "Visnetten zijn een obsessie voor ons sinds het begin van het project", legt Paul Guedj, medeoprichter van het project, uit, "het is een van de belangrijkste macroafval dat op zee aanwezig is en we zijn op een veelheid van gesloten deuren gestuit toen we op zoek waren naar recyclingkanalen. Het was een enorme frustratie, we zaten letterlijk op tonnen achtergelaten visnetten waar we niets aan konden doen. Dus besloten we het zelf te doen, we deden slijptesten met ons team van vissers, op netten van verschillende grootte, gemaakt van verschillende materialen, en we slaagden er uiteindelijk in ze te slijpen, midden 2022. Die dag lieten we de champagne knallen. Dankzij deze innovatie heeft het merk een nieuw innovatief materiaal kunnen ontwikkelen, SEADUST, een mengsel van plastic flessen en geplette visnetten, onderworpen aan een reeks strenge tests om de kwaliteit ervan te garanderen, en gebruikt in alle nieuwe modellen.

Sneakers van Corail

Corail maakt sneakers van gerecycled materiaal. 50% van dat materiaal zijn gerecyclede plastic flessen die een crew van vissers verzameld in de zee bij Marseille. Corail betaalt een maandelijks vast bedrag aan deze vissers voor het materiaal en bezoekt de vissers ongeveer eens in de twee maanden. De andere 50% van het materiaal is ook gerecycled plastic uit Frankrijk. De sneakers worden eerlijk gemaakt in een familiewerkplaats bij Porto in Portugal. Corail heeft een aantal stylen zoals de Line 90, Celsius 70 en Origins. Al deze sneakers zijn duurzaam geproduceerd en bij Sunika verkrijgbaar.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »